Kalevalainen jäsenkorjaus


"Jos on luu luiskahtanut, siihen luuta luiskahuta.

Jos jäsen järkähtänyt, siihen jäsentä järkähytä.

Jos on liha liikahtanut, siihen lihaa liikahuta."

 

-Kalevalan 15.lukua mukaellen


Kalevalainen jäsenkorjaus on vanha suomalainen kansanparannuskeino, joka on todella hyvä apu esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa. 

Hoito perustuu koko kehon kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Tavoitteena on palauttaa ryhti, kehon asento tasapainoon sekä vapauttaa jäsenten liikkuvuus.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei käytetä "niksautteluja eikä naksautella paikkoja auki", vaan haetaan kroppaa kuntoon venyttävillä otteilla ja kehon omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Käsittelyn kohteena on keho kokonaisvaltaisesti varpaista päähän asti, pehmytkudokset, ranka ja nivelet.

Hoidon periaatteena on, ettei hoideta ainoastaan kipukohtaa, vaan pyritään selvittämään myös vaivan alkuperäinen aiheuttaja.

Lisätietoja jäsenkorjauksen hallinnoija- ja kouluttajataholta: www.kansanlaakintaseura.fi .

 

Koulutukseni kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi

Opiskelin kalevalaista jäsenkorjausta monimuotokoulutuksessa, joka kesti kaiken kaikkiaan vajaat kolme vuotta. Kouluttajamme oli Suomen Kansanlääkintäseura ry, lähijaksot pidettiin Vuokatin Urheiluopiston Hierontapolilla. Olen suorittanut näyttökokeet elokuussa 2012 kiitettävin arvosanoin. Valmistuin kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi vuoden 2013 alussa, kunhan kaikki monimuotokoulutukseen kuuluvat harjoitushooidot oli tehty.

Täydennyskoulutuksessa olen päässyt perehtymään hevosten ja koirien hoitamiseen kalevalaisella jäsenkorjauksella.

*** *** ***

 

Vastaanottoni tällä hetkellä:

Oma, vakituinen vastaanotto Ristijärvellä Aholantie 14:ssa.

Vastaanotto torstaisin Kajaanissa, paikassa Horisontti - terveyden ja hyvinvoinnin keskus.

Sotkamon Juholankylällä, Luontohyvinvointikeskus Tyynelässä. Sunnuntaisin noin kerran kuukaudessa.

 

Hoitopäiviä muilla paikkakunnilla varausten mukaan - kannattaa kerätä 3-4 hoidettavaa mukaan, niin sovitaan päivä kotikäynnille!

Koirien ja hevosten käsittelyt kotikäynteinä tai muussa sovitussa paikassa. Samalle suunnalle kerätään useampi hoidettava.